måndag 29 november 2010

Men hur matchlik är målvaktsträningen då?

Jag pratade ju om hur matchlika träningar är i ett tidigare inlägg.

Då kan det ju vara berättigat att ifrågasätta hur matchlika målvaktsträningar är?

Inte speciellt mycket alls!

Men så måste det ju vara, för då vi har målvaktsträning är det ju mycket för att nöta in tekniken. Att lära sig hur jag trycker nere, hur kommer jag ner på ett knä vid stolpen osv. Då måste det ju nötas och nötas. I dessa övningar är ju skotten mest en bonus, och för att vi ska få en känsla av var vi är i målet och vilken ställning som passar bäst i just den situationen.

Sen försöker vi ju självklart få det så matchlikt som det går. Ofta genom att skytten går på retur och spelar klart läget. Men många övningar är ju väldigt styrda. Pass dit, skjut ett sånt skott. Inte så mycket utrymme för egna initiativ för skytten där inte. SJälvklart är det ju situationer som uppstår på match, men det är ju ovanligt vi som målvakter vet i förväg vad som ska hända. Så där är det ju inte så matchlikt.

Men som sagt, det måste ju bli så eftersom vi vill nöta just på den förflyttningen, eller just den rörelsen. Då kan man inte säga åt skytten att gör som du vill.

Ett litet problem med det kan ju vara att man lär sig tekniken väldigt bra men kanske har svårt med timeing och känsla när jag ska göra just det jag lärt mig. Timeing och känsla är ju svårt att lära ut, det kommer ju mycket med rutin och att spela och träna. Samma med spelförsåelse, svårt att lära ut men mycket viktigt att ha och kommer ju även det med rutin.

Det är därför målvaktsträningen blir lite mer styrd och förutbestämd!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar