söndag 15 juli 2012

Niklas rankar elitseriemålvakterna 2012/2013

Förra säsongen gav jag mig på och rankade målvaktsparen i Elitserien och ska göra det i år igen. Listor är ju alltid kul! Dock är denna lista rätt knepig att göra. Men jag listar alltså paret som laget har, inte enskilt. Jag lägger inte värde i vem som kommer spela mest utan rankar dom som ett par.

Då ska vi se.

12.  HV71

HV har den målvakt jag tror kommer vara bäst i Elitserien i år, Gsutaf Wesslau. Men bakom honom en snudd på helt oprövad Jonas Gunnarsson. Jag inser att jag kan få stå med dumstruten i hand här om Jonas kommer in och spelar riktigt bra. HV var ju svårast att ranka då Wesslau är en av dom jag tycker är bäst. Samt att Gunnarsson sett bra ut, men är ju helt oprövad snudd på. Kan som sagt bli skämskudde fram för mig....

11. Modo

Oprövade Oskar Alsenfelt och Österrikaren Bernhard Starkbaum som jag aldrig sett spela. I brist på kunnskap om Starkbaum hamnar Modo långt ned på litsan. Finns risk Maciej Szwoch kan slå mig på näsan om vi träffas i vinter dock.

10. Frölunda

Med två målvakter som aldrig spelat Elitseriehockey kan det bli jobbigt för Frölunda. Dock är ju inte Elitserien måttstocken för hur bra en målvakt är. Men Hudacek och Galbraith måste bevisa sig innan jag rankar dom högre. Min gamla målvaktskollega från Djurgårdens 75:or Jonas Forsberg ska vara deras målvaktstränare i vinter. Kul!

9. Växjö

Fredrik Norrena sjunger på sina sista verser och Matias Modig har inte spelat på två år pga skador. Fredrik Norrena komma vara bra även i år men inte lika bra som han varit. Om Modig spelar som han gjorde innan han åkte över till Pittsburgh så kan nog Norrena få känna på bänken en hel del.

8. Linköping

Här tror jag Christian Engstrand kommer ta förstaspaden före eviga tvåan Andersson. Engstrand är en bra målvakt som kommer utvecklas och bli bättre och bättre dom närmsta säsongerna. Men i år räcker han och Andersson "bara" till min åttonde plats

7. AIK

Daniel Larsson tror jag kommer få lite av en revanch och göra en riktigt bra säsong och backas upp på ett bra sätt av Niklas Lundström. Lundström rankar jag högt av dom målvakter som jag anser vara klara två:or i sina lag.

6. Färjestad

Alexander Salak kommer vara en av seriens bästa målvakter. men PW gjorde mgi lite besviken förra säsongen där han blandade och gav lite för mycket. Han har potential att bli en bra målvakt och kommer säkert att bli det!

5. Brynäs

Johan Holmqvist kommer vara etta i början av säsongen men förra säsongen matchande av målvakter i Brynäs visar att det finns stora chanser för Robin Rahm att få spela en hel del matcher om han gör sig förtjänt av det! Kan Robin komma upp i samma standard han höll innan avstägningen så kommer Brynäs klättra i rankingen!

4. Timrå

Joakim Lundström spelade grymt bra i Kvalserien förra året, och kan han ta med det spelet in i denna säsong så kommer han vara en av dom bättre målvakterna i serien. Han kommer dock få tävla för att få spela då Timrå plockat upp Daniel Bellissimo från Bofors där han var riktigt bra förra säsongen.

3. Skellefteå

Joakim Ericsson kommer fortsätta att utvecklas och vara en av dom bästa målvakterna i serien i vinter. Markus Svensson kommer få visa han är en riktigt bra hockeymålvakt. Ska bli spännande att se båda två i vinter. Jocke om han kan leva upp till förväntningarna och om Markus skakat av sig fjolåret.

2. Rögle

Martin Gerber kommer vara med i toppen av målvaktsligan. Sen har dom Jonas Fransson som varit en av dom bästa i Allsvenskan år efter år. Jag tror ju Jonas varit en bra första målvakt men jag tror han får stå till sidan för Gerber.

1. Luleå

Har som jag ser det två potentiella första målvakter i sin trupp. Där jag rankar Johan Gustafsson lite högre än David Rautio. Men båda två har i mina ögon potentialen att vara förtsa målvakter. Jag hade inte rankat någon av dom som seriens bästa målvakt. men som par är dom i mina ögon bäst!

Så ser min lista ut. Jag inser den haltar lite då det är några målvakter jag inte sett tillräckligt för att ranka dom helt rättvist. Men å andra sidan är det här min lista och då är det ju jag som tycker och tänker. Var jag sportchef i ett Elitserielag så hade jag valt målvaktspar efter denna lista! Så är det!

Hur ser din lista ut?

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Jonas Gunnarsson är grym, kommer bli en utropstecken redan i vinter om han får chansen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas på det, och är rädd för det... Då är min rankning av HV körd... :-)

      Radera